Design by Neil Poulton

Izložba predstavlja prvu veliku retrospektivu rada Neila Poultona, škotskog produkt dizajnera koji živi i radi u Francuskoj. Bit će predstavljeni završeni proizvodi, rasvjeta, modeli, prototipovi, proizvodne komponente i skice.

Izložba će se održati u prizemlju Gliptoteke HAZU na prostoru od 360 m² od 19. studenog do 21. prosinca.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 10h do 16h, subotom i nedjeljom od 10h do 14h.

 

Neil Poulton je produkt dizajner rođen 1963. godine u Škotskoj, a nastanjen u Parizu, Francuskoj. On kreira i razvija predmete namjenjene proizvodnji i komercijalizaciji koji su mu donijeli mnoge međunarodne nagrade za dizajn. Neil Poulton je nadasve priznat za svoje radove na području rasvjete i visoke tehnologije. Usko povezan s markama LaCieArtemide, Megalit i Atelier Sedap, Neil Poulton od 1992. živi i radi u Parizu, a Francuska je bila pravi izbor za razvoj njegovog dizajnerskog stvaralaštva.

Nakon što je primio  Bachelor of Science za industrijski  dizajn na sveučilištu Napier u Edimbourgu 1985., Neil Poulton  1988. godine, dobiva Masters s područja dizajna na  Domus Academy u Milanu, Italiji, pod vodstvom talijanskog arhitekta Andrea Branzia i dizajnera  Alberta Mede. Neil Poulton se prvi put ističe 1989., radom « pisaljke koje stare », plastičnim « živim » pisaljkama čiji se boja i oblik mijenjaju uporabom. Njegove « ageing pens » izlagane su u Victoria and Albert Museum u Londonu, u Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou u Parizu i u Axis Gallery u Tokiju.

Neil Poulton je primio brojne nagrade među kojima i sedam Etoiles de l’Observeur du Design , deset Red Dot Design Award od koji dvije Best of the Best Red Dot Design Award, tri nagrade Janus de l’Industrie, dvije preporuke za talijansku nagradu Compasso d’Oro  i četiri nagrade IF International Forum.