Dan otvorenih vrata Francuskog instituta u Hrvatskoj i njegovih partnera

Subota 16. rujna od 10 do 14 sati, Francuski institut, Preradovićeva 5

Francuski institut u Hrvatskoj i njegovi partneri pozivaju vas na svoj “dan otvorenih vrata” u subotu 16. rujna od 10 do 14 sati u medijateci (Preradovićeva ul. 5, 10000, Zagreb). Ovaj prijateljski trenutak bit će prilika za otkrivanje svih aspekata frankofonske kulture, ali i za razmjenu s njezinim akterima u Hrvatskoj. Zabava, igre, rasprave, uvod u francuski… i još mnogo toga vas čeka!

PROGRAM

10:00 Otvorenje s doručkom.

10:15 Općenito predstavljanje Francuskog instituta u Hrvatskoj (IFC) i njegove medijateke.

10:30 Radionica otkrića – Prezentacija radionica IFC otkrića i animacija glazbenim kvizom s repertoarom frankofonske glazbe po izboru Charliea.

11:00 Čitateljski klub – Predstavljanje Čitateljskog kluba  IFC-a kojeg vodi Alexis.

11:30 Francuska alijansa u Zagrebu – Predstavljanje i animacija interaktivne aktivnosti oko knjige “Vuk koji je htio promijeniti boju”  koje vodi tim Francuske alijanse u Zagrebu.

12:00 Kino Klub – Predstavljanje Kino kluba  IFC-a  i projekcija kratkometražnog animiranog filma „Vanille“ Guillaumea Lorina (2020.).

Na francuskom s engleskim  titlovima (29 minuta).

Vanille, mala Parižanka koja je tek stigla u Guadeloupe, uranja u pustolovinu prožetu misterijom, kako bi upoznala slikovite likove i čarobni cvijet. Ovo je praznik koji obećava da će biti bogat preokretima!

12:45: Campus France – Predstavljanje mogućnosti studiranja u Francuskoj i programa stipendija.

13:00 Kviz opće kulture vodi Nicolas Hanot (Wallonie Bruxelles International), veliki prvak francuskog televizijskog programa “Question pour un Champion”.

Tijekom cjelokupnog trajanja događanja…

Informacije o francuskom visokom obrazovanju, mogućnostima međunarodne mobilnosti i programima stipendija.

Predstavljanje frankofonskih struktura u Hrvatskoj: Jedan drugi svijet, Francuska alijansa u Zagrebu, Međunarodna francuska škola u Zagrebu…

Projekcije videozapisa o Francuskom  institutu u Hrvatskoj: retrospektive, kampanja  za promociju francuskog #plusloin, portreti bivših studenata…

Prezentacija kulturne sezone IFC-a.