Dan otvorenih vrata Francuske škole u Zagrebu

Francuska škola u Zagrebu organizira Dan otvorenih vrata u subotu 29. ožujka 2014. od 9h00 do 13h00.

Učenici i nastavnici pozivaju obitelji iz Zagreba na kavu i francuski brioche u prostore škole koja se nalazi u ulici Fratrovac 36. Nastavno osoblje će tom prilikom prezentirati nastavne programme i način rada u školi.

Zainteresirane obitelji, roditelji i djeca moći će se susresti s ravnateljem škole i nastavnicima, obići školu te razgovarati s predstavnicima roditelja.

Francuska škola u Zagrebu trenutno ima stotinjak učenika, zastupljno je petnaestak nacionalnosti. Obuhvaćena su djeca od 3 do 15 godina, od vrtića do kraja osnovne škole. Od rujna 2014. učenici od 15 do 18 godina će moći pohađati srednju školu do državne mature.

Škola se nalazi u udobnom okruženju na brežuljku ulice Fratrovac, okružena vinogradima te nedaleko od centra Zagreba. Djeca mogu uživati u širokom prostoru sa sportskom dvoranom i velikim višenamjenskim igralištem na otvorenom daleko od prometa i smoga.

Opremljena je računalnom opremom s tehnološkim performansom (svaki učenik u nižim razredima ima svoje prijenosno računalo, svaki razred interaktivnu ploču …) te posjeduje knjižnicu s preko 3000 knjiga na francuskom jeziku.

Francuska škola u Zagrebu je školska neprofitna organizacija konvencirana s AEFE (Agencija za francusku nastavu u inozemstvu) pod vodstvom francuskog Ministarstva za vanjske poslove.

Utemeljena 1996. na inicijativu roditelja i poduzeća škola pruža djeci svih nacionalnosti nastavu na francuskom jeziku u skladu sa smjernicama Francuskog ministarstva obrazovanja, nastavu održavjau profesori upućeni iz Francuske te diplomirani lokalni nastvnici.

Stečeno obrazovanje je priznato od strane francuske države kao i unutar mreže francuskih škola u inozemstvu od AEFE koju  čini 498 škola u 130 zemalja. Roditeljima koji imaju karijeru na međunarodnoj razini nastavak škola garantira školovanja i obogaćivanje u drugom kulturnom okruženju.

Škola također nudi djeci hrvatskih obitelji pratnju za francuski jezik, a nastava hrvatskog jezika će im omogućiti da se kasnije uključe u hrvatski školski sustav.

Francuska škola zajedno s Njemačkom međunarodnom školom čini Eurocampus Zagreb, jedan od pet Eurocampusa u svijetu. Učenici Eurocampusa pohađaju više nastavnih predmeta i izvanškolskih aktivnosti zajedno.

affiche croate

www.efz.hr