Damien Lancelle na Zagreb guitar festivalu

Srijeda 29. ožujka u 18h

Teatar &TD, Savska cesta 25, Zagreb

 

Damien Lancelle započinje svirati gitaru u dobi od dvanaest godina, a dvije godine kasnije upisuje Nacionalni konzervatorij u Versaillesu. Nakon što je diplomirao s odličnim uspjehom 2003. godine, studirao je s francuskim gitarističkim virtuozom Judicael Perroyom. Godine 2006. seli u Beč na studij pod vodstvom Brigitte Zaczek na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti gdje je stekao magisterij iz umjetnosti.

Redovito nastupa kao solist i s ansamblima komorne glazbe u pretižnim koncertnim dvoranama poput Wiener Konzerthaus, Filharmonije u Kharkivu, Međunarodne kuće glazbe u Moskvi i Nacionalnog Saint Domingue, kao i u okviru gitarističkih festivala poput Symposium Iserlohn, Zagreb Guitar Festival, Kutná Hora Guitar Biennial i Asia International Guitar Festival.
Dodijeljene su mu nagrade u više od 10 međunarodnih natjecanja. Svira gitaru s osam žica koja mu omogućuje interpretaciju originalnih romatičnih, baroknih i renanesansnih dijela, ali i proširivanje repertora u suradnji sa suvremenim skladateljima. Tako je u ožujku 2015. godine nastupio je na premijeri Feuilles d’Albuma, originalnog djela za gitare s osam žica koje je skladano za njega od strane američkog skladatelja Marka Delpriora.

Više informacija potražite na:  http://zagrebguitarfest.com/en/concerts/ 

https://www.facebook.com/events/1777238422594702/