Koncert orguljaša Thomasa Ospitala u Lisinskom

Subota 2. prosinca u 19h30

KD Vatroslava Lisinskog – Zagreb

 

KD Vatroslava Lisinskog poziva višestrukog nagrađivanog francuskog orguljaša Thomasa Ospitala, koji će održati izniman koncert na veličanstvenim orguljama graditelja Wernera Walckera Mayera iz 1974.

 

Thomas Ospital

Nova svjetska orguljaška zvijezda, čudesni mladi umjetnik, istaknuti i višestruko nagrađivani francuski orguljaš Thomas Ospital dolazi u Lisinski.  Od  2015. godine Ospital je na mjestu orguljaša glasovite „pariške župne crkve“,  Saint-Eustache. Naslijedio je slavnog Jeana Guilloua i od 2016. rezidencijalni je orguljaš Francuskoga radija u Auditorium Radio France. Ospital gostuje diljem Europe, Rusije i SAD-a kao solist, komorni glazbenik te uz orkestar. Nadahnute i uzbudljive improvizacije zauzimaju važno mjesto u njegovu koncertnom repertoaru. Od akademske godine 2017./2018. počinje pedagošku djelatnost na glasovitom Pariškom konzervatoriju gdje će se pridružiti skupini profesora na Odsjeku za orgulje i orguljašku improvizaciju. Doista, pravi majstor, mladi i beskompromisni vizionar za veličanstvene orgulje graditelja Wernera Walckera Mayera iz 1974.  koje  su zaštitni znak zagrebačkog hrama kulture – Dvorane Lisinski. One svojim značenjem, veličinom, tehničkim i interpretativnim mogućnostima zauzimaju istaknuto mjesto u orguljaškoj umjetnosti. U suradnji s Festivalom Orgulje Heferer, Dvorana Lisinski pruža vam priliku da uživate u ljepoti njihova zvuka.

Isječak iz Simfonije n° 3 za orgulje Camillea Saint Saënsa, u izvedbi Thomasa Ospitala, Victoires de la musique 2017. https://www.youtube.com/watch?v=fZj3timnlSk

 

Više informacija:

http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/lisinski-subotom-br-thomas-ospital-orgulje/