Filmovi pod zvijezdama: ponovno pogledajte nekoliko francuskih filmova u ljetnom kinu Tuškanac

Ljetno kino Tuškanac i Zagreb Film festival zajedno predstavljaju filmove među kojima su :

 

Moj život kao Tikvica 

Režija: Claude Barras

Francuska, Švicarska  – 2016.

Crtani film – 1h06

Tikvica je neobično ime za jednog devetogodišnjeg dječaka. A njegova je jedinstvena priča iznenađujuće univerzalna. Nakon iznenadne smrti majke, Tikvica se sprijatelji sa simpatičnim policajcem Raymondom, koji ga odvede u novi dom, pun djece koja su također ostala bez roditelja. Tikvica se isprva teško snalazi u ovom čudnom i katkad neugodnom okruženju. Ali uz pomoć Raymonda i svojih novih prijatelja Tikvica nauči ponovno vjerovati ljudima, pronalazi pravu ljubav i, na kraju, novu obitelj.

  • 18. srpnja u 21h30

 

Novi klinac

Redatelj: Rudi Rosenberg

Uloge: Raphaël Ghrenassia, Joshua Raccah, Géraldine Martineau

Francuska – 2015.

Komedija – 1h20

Le-nouveau-e1443269602164

Četrnaestogodišnji Benoit napušta svoj ruralni dom i seli se u Pariz. Prvi dan u školi pokaže se puno napornijim iskustvom nego što je očekivao. Stvari se mijenjaju kada u razred dolazi nova učenica, Johanna. Kako bi je zadivio, Benoit priređuje tulum na kojem se osim Johanne pojavi samo njegovih troje šmokljanskih kolega, Aglaée, Crvenokosa i Constantin. Izvan svih očekivanja, nervozni tulum pretvara se u najluđu zabavu njihovih života.

  • 20. srpnja u 21h30

 

Nakon ljubavi

Redatelj: Joachim Lafosse

Uloge: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Jade Soentjens, Margaux Soentjens

Francuska, Belgija – 2016.

Drama – 1h38

economie du couple

Nakon 15 godina ljubavi i zajedničkog života, Marie (Bérénice Bejo) i Boris (Cédric Kahn) odlučuju se razvesti. Obiteljsku kuću u kojoj žive sa svojim dvjema kćerima kupila je Marie, ali cjelokupnu renovaciju platio je Boris. Prisiljeni su nastaviti živjeti zajedno dok je ne prodaju, a bezizlaznost situacije pojačava se nakon što se nikako ne uspijevaju dogovoriti kako će podijeliti zaradu od prodaje. Zarobljeni u mrtvoj točki, sve njihove frustracije, zamjeranja i gnjev počinju se miješati s nostalgijom za minulom ljubavi…

  • 21. srpnja u 21h30

 

Cijena ulaznica : 25 kuna

Više informacija potražite na : https://www.centarcesarec.hr/ljetna-pozornica-tuskanac/program/