Ciklus Jacquesa Demya

20.6. u 19h, 21.6. u 21h: Šerburski kišobrani (Les parapluies de Cherbourg), 1963.

Uloge: Catherine Deneuve (Geneviève Emery), Nino Castelnuovo (Guy Foucher), Anne Vernon (Madame Emery), Marc Michel (Roland Cassard), Ellen Farner (Madeleine)

Sedamnaestogodišnjakinja Geneviève živi s majkom koja je vlasnica dućana kišobrana. Zaljubljena je u auto-mehaničara Guya koji ode u vojsku ostavivši je u drugom stanju. Iako i dalje zaljubljena u Guya, udaje se za bogatog draguljara zbog djeteta. 

 

20.6. u 21h, 21.6. u 19h: Magareća koža (Peau d’âne), 1970.

Uloge: Catherine Deneuve (princeza / “magareća koža”), Jean Marais (kralj), Jacques Perrin (princ), Delphine Seyrig (vila), Micheline Presle

Ekranizacija bajke Charlesa Perraulta prema kojoj kralj kraljici na njezinoj samrti obeća da se neće oženiti manje lijepom ženom od nje same. Zbog tog neobična zahtjeva izbor padne na njihovu kćer, a princeza, kako bi izbjegla takvu sudbinu, uz pomoć vile počne tražiti nemoguće stvari kao svoje vjenčane poklone… 

 

23.6. u 19h, 26.6. u 21h: Gospođice iz Rocheforta (Les demoiselles de Rochefort), 1967.

Uloge: Catherine Deneuve (Delphine Garnier), Françoise Dorléac (Solange Garnier), George Chakiris (Etienne), Jacques Perrin (Maxence), Michel Piccoli (Simon Dame)

Sestre Françoise Dorléac i Catherine Deneuve u ovom su filmu i odglumile uloge sestara. Blizanke Solange i Delphine zajedno žive u Rocquefortu i rade u glazbeno-plesnoj školi. Solange podučava klavir, a Delphine ples. Iako sanjaju o Parizu, uvjerene da ih tamo čekaju ljubav i karijera, njihove ih romanse čekaju već iza ugla… 
(Redateljica Agnès Varda restaurirala je film 1996. godine.) 

 

23.6. u 21h, 24.6. u 19h: Zaljev anđela (La baie des anges), 1962.

Uloge: Jeanne Moreau (Jackie Demaistre), Claude Mann (Jean Fournier), Paul Guers (Caron), Henri Nassiet (Mr. Fournier, Jeanov otac), André Certes (upravitelj banke)

Jackie je sredovječna ovisnica o kockanju koja napušta muža i djecu te odlazi iz Pariza u Nicu. Među tamošnjim kockarnicama i stolovima za rulet, taman kad ju krene sreća, upoznaje privlačna mladića Jeana. Praznoglavo uvjerena da joj je baš on donio dobitak, započinje vezu s njime… 

 

24.6. u 21h, 26.6. u 19h: Lola, 1961.

Uloge: Anouk Aimée (Lola), Marc Michel (Roland Cassard), Jacques Harden (Michel), Alan Scott (Frankie), Elina Labourdette (Madame Desnoyers)

Anouk Aimée tumači naslovnu ulogu Lole, cabaret zabavljačice u Nantesu i majke mladog dječaka. Prošlo je već sedam godina otkako ih je dječakov otac ostavio i otišao u Ameriku s obećanjem da će se vratiti kada se obogati. U njegovoj odsutnosti u Lolu se zaljubljuje Roland, njezin prijatelj iz dječjih dana, a prema njoj nije ravnodušan ni američki mornar Frankie.