David Lapoujade sudjeluje u predstavljanju knjige « Kapitalizam i shizofrenija » Gillesa Deleuzea i Felixa Guattarija

Rendez-vous19. rujna u 12h David Lapoujade sudjelovat će u u predstavljanju hrvatskog prijevoda knjige « Kapitalizam i shizofrenija » Gillesa Deleuzea et Felixa Guattarija u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović u Zagrebu.

U predstavljanju će također sudjelovati:

Marko Gregorić, prevoditelj ‘Kapitalizma i shizofrenije’

Slavko Amulić, urednik izdanja

Ivan Sršen, izdavač

Na predstavljanju će biti riječi o značenju opusa Deleuzea i Guttarija kako za francusku tako i za svjetsku filozofiju, sociologiju, književnu teoriju i čitav niz humanističkih znanosti.

David Lapoujade rođen je 1964 u Parizu. Profesor je na sveučilištu Paris-I Panthéon-Sorbonne. Objavio je knjige William James. Empirisme et pragmatisme (PUF, 1997, réed. Les Empêcheurs de penser en rond, 2007), i više članaka o  Williamu  Jamesu, Henryju Jamesu, Bergsonu i Deleuzeu u raznim časopisima u Francuskoj i inozemstvu (Critique, Philosophie, Revue de métaphysique et de morale, Revue philosophique…).
Uredio je dvije zbirke posthumnih tekstova Gillesa Deleuzea u nakladi Éditions de Minuit, L’Ile déserte et autres textes (2002.) i Deux Régimes de fous (2003.) kao i tekst Deleuze, les mouvements aberrants en 2014, čije predstavljanje na francuskom jeziku možete dolje pogledati.

www.sandorf.hr

rendezvous_blok