Baptiste Debombourg

Predavanje i izložba

Predavanje: 15.04.2014. u 19:00h, Galerija Luka, HDLU Istre, Istarska 30, Pula

Otvorenje izložbe: 18.04.2014. u 20:00h, Galerija Singular, Castropola 51, Pula

HDLU Istre u suradnji s galerijom Singular organizira prvo u nizu predavanja međunarodno etabliranih umjetnika.

Baptiste Debombourg jedan je od najistaknutijih francuskih umjetnika svoje generacije. U svojoj umjetnosti, koristi se raznim materijalima koje kombinira kako bi stvorio impresivne instalacije i objekte kojima pomiče granice naše percepcije. Kroz napetost odnosa konstrukcije i destrukcije, Debombourg propituje naš odnos s realnošću, objektima koje susrećemo u svojoj svakodnevici, te krhku prirodu ljudskog postojanja.

Baptiste Debombourg u Pulu dolazi kako bi realizirao site-specific instalaciju u galeriji za suvremenu umjetnost Singular. Njegov desetodnevni boravak u Puli, iskoristit će mladi studenti koji će kroz asistiranje umjetniku i sami postati sastavni dio stvaranja umjetničkog djela, te steći jedinstveno iskustvo kroz uvid u sve faze nastajanja djela.

U organizaciji HDLU Istre, Debombourg će održati predavanje u Galeriji Luka, uz prezentaciju svojeg stvaralaštva putem video projekcije. Lokalna publika imat će iznimnu priliku poslušati predavanje umjetnika koji je prisutan na međunarodnoj umjetničkoj sceni te stupiti s njime u dijalog.