Animafest

Svjetski festival animiranog filma

Od 7. do 12. lipnja 2021.

Francuska, sa svojom značajnom produkcijom animiranog filma, ponovno je vrlo zastupljena na Animafestu 2021. s velikim brojem filmova u selekciji i brojnim gostima – redateljima i filmskim stručnjacima.

U velikom natjecanju kratkometražnog filma, bit će predstavljeno čak 9 francuskih filmova ili filmova nastalih u koprodukciji s Francuskom poput “Maalbeek“ Ismaël Joffroya Chandoutisa, koji govori o terorističkom napadu na stanici metroa Maalbeek 22. ožujka 2016. u Bruxellesu, ili “Trona pinnacles” Mathilde Parquet, priči o Gabrielle, devetnaestogodišnjoj djevojci koja je zaglavila je u blizini kalifornijske Doline smrti u društvu roditelja, koji međusobno ne razgovaraju.

Natjecanje studentskog filma također sadrži određeni broj iznimnih francuskih filmova kao što su: “Kronika” Tiphanie Maya, Camille Orain i Clémentine Poeymiroo, “Trešnjica na torti” Chloé Farr, “Zadnji put kad sam vidio Emmu” Vincenta Marquesa ili “Korov” Elodie Ferrer.

Francuska animacija predstavljena je u Natjecanju filmova za djecu s filmovima poput “Migranata koji govori o egzilu dvaju polarnih medvjeda zbog globalnog zatopljenja i “Louisove cipele“, priče o osmogodišnjem autističnom dječaku koji dolazi u novu školu i treba se predstaviti.

Francuska sudjeluje i u selekciji virtualne stvarnosti, svjetskoj panorami, obiteljskom programu i u ciklusu filmova na temu ljubavi: “Negativni prostor, Ru Kuwahata i Max Porter, “Radost života”, Anthony Gross i Hector Hoppin, “Milovanja u kuhinji”, Sebastien Laudenbach, “Materijal za sanjanje”, Florence Miailhe …

Cijeli program potražite na: http://www.animafest.hr/