Aline Dalgleish – “Iluminacije – djela od papira, svjetleće skulpture”  

 

Otvorenje: 14. ožujka u 18h

Francuski institut – Preradovićeva 5 – 10 000 Zagreb

Izložba otvorena od 14. do 29. ožujka 2018.

 

Vezano uz Festival svjetla koji se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba održava od 15. do 18. ožujka 2018., Francuski institut u Hrvatskoj ima zadovoljstvo ugostiti projekt „Iluminacije“ francusko-britanske likovne umjetnice Aline Dalgleish.

Zaljubljena u papir kao materijal kreacije, Aline Dalgleish učila je tehnike svoje umjetnosti u Aziji izravno od priznatih umjetnika i majstora. Školovanjem u Seulu usvojila je ukus za pročišćenu estetiku koja se razvija tijekom putovanja i boravaka u drugim zemljama ove putujuće umjetnice.

Danas su rijetki, ručno izrađeni, originalni papiri ujedno sredstvo i predmet njezinih kreacija. Umjetnica pokušava uzvisiti papir, najčešće uz pomoć svjetla, iz čistog estetskog i poetskog zadovoljstva. Tako nastaju njezine svjetleće skulpture, unikatna djela na granici umjetnosti, zanata i dizajna.  

Izložba „Iluminacije“, izložena u Francuskom institutu u Hrvatskoj, u svim svojim dimenzijama reprezenativno predstavlja jedinstveni svijet ove umjetnice: europska kolekcija s akcentima daleke Azije, u prostoru koji simbolizira francuske kulturne korijene umjetnice, u srcu Zagreba u Hrvatskoj, zemlji koja joj je trenutno dom.

Više informacija potražite na : www.alinedalgleish.com