Kristoff K.Roll (FR)/ U sjeni valova

Ganz novi festival

13. i 14. 10., 17h, 18h30 i 20h, Park Zrinjevac (35′)

 

Najprije je tu izvedba koju svi slušaju ležeći, započinjući sa živim prikazom zvukova koji nas okružuju i generalne atmosfere stvorene događanjem, krajolikom i dobom dana ili noći. Potom slijede zvukovi i glasovi inspirirani identitetom mjesta, tvoreći pritom instantnu zvukovnu kompoziciju. Na kraju, slušamo priče iz snova koje smo prikupili, preradili, uredili i obilježili glazbom koja prati slušatelje/ice na tom snovitom putovanju.

Svaka je sesija, kao i san, drugačija.

Paralelno s ovim javnim događanjem, radimo i na prikupljanju snova za Knjižnicu priča iz snova. Kako bismo poboljšali svaku novu audio-govornu siestu, snimamo snove koje nam govore slušatelji/ce voljni igrati tu igru. Uređujemo i prerađujemo te snove kako bismo ih uključili u nadolazeće sieste.

Projekt: Kristoff K. Roll

Produkcija i administracija: Bérangère Mabé

Cie Kristoff K.Roll podupireLa Région Occitanie – Francuska

Događanje je organizirano u suradnji s Francuskim institutom, projektom TransARTE i programom TEATROSKOP (www.institutfrancais.com).

 

BIOGRAFIJA

Kristoff K.Roll je sound-art duo nastao u Parizu 1990. Čine ga Carole Rieussec i Jean-Kristoff Camps. Ovaj muzički dvojac stvara izvanredni „višeulazni zvukovni labirint“. Kreću se od akuzmatske i  elektroakustičke improvizacije prema zvukovnom teatru, kroz radio umjetnost, instalacije, tekstualne kompozicije i izvedbu. Vrijeme, prostor i objekti glavne su okosnice njihova pisanja.   U 90-ima duo je bio među glumcima uključenima u novonastalu scenu elektroakustičke studio kompozicije na sceni. Iako u početku skriveni iza scene, studio i njegovi procesi postali su instrumenti u igri žive improvizacije. Ova prekretnica stvorila je ogromno bujanje zvuka.Izdali su nekoliko priznatih albuma, skladaju za film, ples, kazalište, kazalište lutaka, cirkus, ulične izvedbe i transdisciplinarne trupe. Razvili su i individualne estetike koje su usko vezane i rezoniraju s estetikom dua.

 

www.ganznovi.sczg.hr