Od 22. do 25. svibnja, Hvar
Ono što je zajedničko Hrvatskoj i Francuskoj je Mediteran i gastronomija, pa francuski chefovi s puno entuzijazma svake godine dolaze na Festival Taste the Mediterranean kako bi podijelili svoju ljubav prema mediteranskoj kuhinji.
Nakon nekoliko godina u Šibeniku, ovo će se 6. izdanje po drugi put održati na otoku Hvaru. Francuski chef Lionel Lévy i ove će godine sudjelovati u programu koji se sastoji od radionica, degustacija, cooking show-ova i večera u prekrasnim ambijentima.
Chef restorana hotela InterContinental u Marseilleu – Hôtel Dieu, Lionel Lévy smatra se predvodnikom moderne i kreativne marsejske kuhinje. Nakon preseljenja u Marseille prije 13 godina, taj grad postao je njegov novi dom gdje je stekao majstorstvo u domaćoj kuhinji zbog čega je i postao nositeljem Michelinove zvjezdice od 2005. godine. Inventivna, znatiželjna i u stalnom pokretu, njegova gastronomska kuhinja odaje počast lokalnim proizvodima. Beskompromisan je po jednom pitanju, a to je izbor namirnica.