6. izdanje festivala Cirkobalkana s nastupom grupe Lazuz 

Predstava grupe Lazuz  4. svibnja 2018.  u  20h

Festival se održava od 28. travnja do 12. svibnja 2018.

Zagreb – šator postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo i kluba Močvara

 

Započet 2013. godine, projekt Cirkobalkana rođen je na temelju susreta cirkuskih skupina Cirkorama (Hrvatska) i Cirkusfera (Srbija). Edukacija, kreacija i izvedba temelji su ovog projekta usmjerenog prema domaćim publikama i umjetnicima iz regije kroz umjetničke ponude, performanse, otvorene scene, akcije usmjerene prema učenicima, radionice. Od svog osnutka uživa potporu programa Teatroskop (Francuski institut/ Ministarstvo kulture Francuske).

Više od 7000 gledatelja, 600 sudionika radionica i šezdesetak međunarodnih umjetnika do sad su sudjelovali u ovoj pustolovini. Od prošle godine Cirkobalkana posjedauje vlastiti šator u kojemu razvija svoje aktivnosti.

Francusko-švedska grupa Lazuz gošća je ovog 6. izdanja koje će se održati od 28. travnja do 12. svibnja 2018. u Zagrebu. U petak 4. svibnja predstavit će svoju istoimenu kreaciju po izboru  CircusNexta, europske platforme posvećene suvremenom cirkusu.

Ova mlada grupa, koju su 2013. osnovali Itamar Glucksmann (školovan u cirkuskoj školi Lido u Toulouseu) i Ron Beeri, razvija istraživanje vezano uz pokret za jednog akrobata i jednog žonglera. Lazuz (« micati se » na hebrejskom) rasvjetljuje susret između dva čovjeka koji daleko od toga da ide sam po sebi… Jedan je žongler, opsjednut svojim svijetom letećih predmeta, te komunicira manipulirajući svojim čunjevima. Drugi je akrobat i izražava se kroz pokret.  Propituju nesporazume, a znatiželja ih vodi nijemom susretu iz kojega se rađa želja za kretanje prema onom drugom.

Tijekom boravka u Zagrebu grupa će također održavati radionice između 1. i 3. svibnja.

Ovdje potražite kompletni program : planning cirkobalkana

 

Nakon Zagreba, projekt Cirkobalkana i njezin šator nastavit će svoju pustolovinu u Ljubljani  (od 23. lipnja do 7. srpnja) i u Novom Sadu (od 7. do 23. rujna) !