“Ceremonija” grupe TomiSoko na 5. izdanju festivala Cirkorama

Petak, 29.09.2017. u 20:00

Cirkuski šator u dvorištu Pogona Jedinstvo I kluba Močvare

 

Cirkobalkana je projekt francusko-srpsko-hrvatske suradnje započete 2013. između cirkuskih grupa Cirkusfera (Srbija) i Cirkorama (Hrvatska), uz potporu programa Teatroskop (Francuski institut / Ministarstvo kulture Francuske).

Kreacija i edukacija u središtu su ovog projekta namijenjenog lokalnoj publici i umjetnicima iz regije: umjetnički prijedlozi i performansi, otvorene scene, akcije organizirane za škole, radionice. U posljednje dvije godine Cirkobalkana je okupila 7000 gledatelja, 600 sudionika radionica i šezdesetak umjetnika iz Francuske, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Italije, Grčke, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih država…

Grupa TomiSoko (Francuska/Argentina) pozvana je na ovo 5. Izdanje koje će se održati od 25. rujna do 1. listopada 2017. Predstavit će svoju predstavu «Ceremonija» i vodit će radionice za cirkuske umjetnike.

CEREMONIJA je tragikomični delirij koji propituje kolaps struktura kada su ideje dovedene do granice. Gotovo nadrealna parodija na situacije koje se pojavljuju u sferi moći. Glavni lik proživljava svoj uspon i pad na sceni. Uništavaju ga njegove osobne strukture, koje se s vremenom okreću protiv njega. Njegova obećanja su puke riječi.  Frenetična radnja vodi ga do ponora, gdje se pojavljuje novo stanje. Nešto neočekivano…

Tomas Sokolowicz diplomirao je u cirkuskoj školi La Arena (Buenos Aires, Argentina) i u Centru za cirkuske umjetnosti Le Lido (Toulouse, Francuska). Nakon školovanja posvetio se intenzivnom istraživanju kazališta i pokreta, te je usvojio načine koji su mu omogućili na nov način osmisliti cirkusku režiju i pedagogiju.Usavršavao se kod priznatih umjetnika u tehinikama Lecoqa, antropološkog kazališta, pantomime, fizičke komedije… Predstavljao je svoje predstave i vodio radionice na brojnim festivalima i susretima u Argentini, Čileu, Urugvaju, Francuskoj, Brazilu, Palestini i Meksiku.

Ideja, dramaturgija, kreacija i izvedba: Tomas Sokolowicz

Režija i umjetnička podrška: Gabriel Paez

Produkcija: TomiSoko Company