5. FESTIVAL MALE FRANKOFONIJE – LA VIE EN ROSE

5. Festival male frankofonije održat će se u KUC-u Travno, 5. svibnja 2017. u 16h u organizaciji Malog kazališta te uz pokroviteljstvo Francuskog Veleposlanstva u Zagrebu.

Festival se sastoji od  igrokaza, predstava i pjesama na francuskom jeziku uz francusku glazbu,  a cilj je  pokazati  važnost ranog učenja jezika i razumijevanja teksta povezanog  s pokretom.

Djeca kroz igru, pokret, pjesmu lakše svladavaju jezične strukture i oslobađaju se.  Uče svim osjetilima. Jačaju samopouzdanje. Pripremaju se za život.

Kroz pokret i emociju događa se i intuitivno razumijevanje stranog jezika, djeca počinju razmišljati na stranom jeziku, a sve zajedno pridonosi razvoju samopouzdanja i komunikacijskih vještina u ključnom razdoblju djetetovog emotivnog i kognitivnog razvoja.   

Na Festivalu sudjeluju djeca vrtićke dobi i učenici osnovnih i privatnih  škola iz Zagreba, i Rijeke (cca 150 djece i 10 profesora):  DV Siget,  Alliance Française de Zagreb,  Alliance Française de Rijeka,  Le Petit Théâtre,  OŠ Vladimira Nazora, OŠ Otok, 16. Gimnazija iz Zagreba    

Ulaznice se kupuju pola sata prije svake izvedbe (prva počinje u 16h, druga počinje  u 18h) i koštaju –  za svaku izvedbu 20 kn.

 Mala frankofonija I. dio: 16h00-17h00

   • DV Siget , Siget, Zagreb
   • Le Petit Théâtre, Waldorfska škola Zagreb
   • Francuska alijansa Zagreb
   • OŠ Otok, Sloboština, Zagreb
   • OŠ Većeslava Holjevca, Siget, Zagreb
   • OŠ Vladimira Nazora, Zagreb

Mala frankofonija II. dio: 18.00 -19.00

 • Francuska alijansa Rijeka
 • Le Petit Théâtre, Waldorfska škola, Zagreb
 • gimnazija, Zagreb

Organizator FESTIVALA je MALO KAZLIŠTE – strani jezici kroz glumu  (LE PETIT THEATRE  & IL PICCOLO TEATRO) koji nudi kazališne radionice/tečajeve i francuskog jezika namijenjene djeci osnovnoškolske dobi. Provode se metodom učenja uz pokret, emociju i glumu.  Proces učenja teži biti što sličniji prirodnom učenju djeteta, a to znači učiti u prirodnim  (a ipak pomalo „basnovitim & bajkovitim“) situacijama i svim osjetilima – slušanjem, gledanjem, govorom, dodirom, mirisom, kušanjem. Djeca na satu gledaju, crtaju, slušaju, oponašaju, ponavljaju. Iako su početnici, uz ponavljanje i pokret, shvaćaju i razumiju. Bez knjige, zadaće, tekst se prati crtežima u bilježnici. Ne uče se gramatička pravila, ona se sama nametnu i ostanu. Nema pismene diplome – diploma je kazališna predstava na kraju godine. Voditeljica i direktorica: Marija Vukelić

Više na:    https://www.facebook.com/malokazaliste/

Kontakt: Marija Vukelić, prof. 098 277 301