3 francuska chefa gosti su 5. izdanja gastronomskog festivala Taste The Mediterranean!

Hvar – od 1. do 3. lipnja 2018.

Ono što je zajedničko Hrvatskoj i Francuskoj je Mediteran i gastronomija, pa francuski chefovi s puno entuzijazma svake godine dolaze na Festival Taste the Mediterranean kako bi podijelili svoju ljubav prema mediteranskoj kuhinji.

Nakon nekoliko godina u Šibeniku, ovo će se 5. Izdanje održati u Hvaru na otoku Hvaru. Tri francuska chefa ove će godine sudjelovati u programu koji se sastoji od radionica, cooking show-ova i večera u prekrasnim ambijentima:

 

  • Chef Frank Renimel

Franck Renimel izučio je zanat kod najvećih imena francuske gastronomije (Michel Guérard, Jean Coussau , Hans Willer, Frank Renimel, braća  Pourcel, Gérard Garrigues, Dominique Toulousy), a njegova kuhinje odlikuje se konstantnom zahtjevnošću i kretivnošću.   

2002 . postaje chef slavnog restorana Relais de Pigasse koji se nalazi na obalama Canal du Midi (Kanal dva mora) gdje osvaja svoju prvu Michelinovu zvjezdicu u 2003. U 2007. ovaj čarobnjak okusa otvara svoj prvi restoran Toulouseu pod imenom En Marge, čija se kvaliteta brzo pročula, a chef je osvojio više nagrada  (tri Gault&Millau toka).

chef2

  • Chef Lionel Lévy

Chef restorana hotela InterContinental u Marseilleu – Hôtel Dieu, Lionel Lévy smatra se predvodnikom moderne i kreativne marsejske kuhinje. Nakon preseljenja u Marseille prije 13   godina, taj grad postao je njegov novi dom gdje je stekao majstorstvo u domaćoj kuhinji zbog čega je i postao nositeljem Michelinove zvjezdice od 2005. godine. Inventivna, znatiželjna i u stalnom pokretu, njegova gastronomska kuhinja odaje počast lokalnim proizvodima. Beskompromisan je po jednom pitanju, a to je izbor namirnica.  

chef3

 

  • Chef Coline Faulquier

Strastvena i odlučna, Coline Faulquier krenula je u hotelijersku školu kada joj je bilo samo petanest godina. Program: učenje osnova gastronomije, osvješćivanje težine i zahtjevnosti struke.

Coline usavršava svoje umijeće na Visokoj školi francuske gastronomije – Grégoire Ferrandi u Parizu. Kako bi naučila što je više moguće, okružuje se najboljima: Benoît Nicolas i Eric Robert (predavači na Visokoj školi francuske gastronomije G. Ferrande), Charles Fontes (restoran La Réserve Rimbaud), Jean Louis Nomicos (Restoran Lasserre), Olivier Nasti (restoran Le Chambard), Christophe Bacquies (restoran Le Monte Cristo, Hotel du Castellet)…

Kao najljepše iskustvo izdvaja rad u restoranu Le Bristol, uz Erica Fréchona i Francka Leroya.”Moje najljepše iskustvo…nenadmašni timski duh i sjajna energija…”Tamo je naučila biti točna u začinjavanju, precizna u tehnikama i predana izvrsnosti.

Osnažena iskustvom u samom vrhu francuske gastronomije, u restoranu La Pergola u Marseilleu stvara gurmanska jela inspirirana mediteranskim terroirom, s provansalskim proizvodima.

Gastronomski vodič Gault&Millau proglasio ju je mladim talentom 2017. godine u Francuskoj, a 2016. godine ušla je u finale natjecanja Top Chef.

chef4

 

Kompletan program potražite na:  http://www.tastethemediterranean.eu/programme-fifth-international-festival-taste-mediterranean-2018/

www.tastethemediterranean.eu