15. izdanje Zagreb film festivala s 20 francuskih filmova ili filmova nastalih u koprodukciji s Francuskom !

Od 11. do 19. studenog 2017. – Zagreb

Filmoljupce ponovno očekuje izniman program na 15. izdanju Zagreb Film Festivala. Bit će prikazani brojni francuski filmovi među kojima je i posljednji film Philippea Garrela «Ljubavnik za jedan dan» (L’amant d’un jour –  program « Velikih 5 »), izabran na Quinzaine des Réalisateurs tijekom Festivala u Cannesu 2017., ali i potresni «120 udaraca u minuti» (120 battements par minute) Robina Campilla koji je osvojio Grand Prix žirija na Festivalu u Cannesu, a trenutno se natječe za nagradu za najbolji europski film (nagrada Lux).  

«Skrbnik» (Jusqu’à la garde) Xaviera Legranda već nagrađen na filmskom festivalu u Veneciji,  i «Parižanka» (Jeune Femme) Léonor Serraille, nagrađen s «Caméra d’or» na posljednjem festivalu u Cannesu, dva su francuska filma koji sudjeluju u konkurenciji u kategoriji dugometražnih filmova. Slobodarski pamflet Jeana Vigoa «Nula iz vladanja» (Zéro de conduite  -1933.) moći ćete pogledati u popratnom programu pod nazivom «Film neposluha».

Zagreb film festival prikazat će i nove kratkometražne francuske filmove među kojima su « Tijuana Tales » Jean-Charlesa Huea« La Bouche »  Camila Restrepoa i « Bit će bolje » (Le Repas dominical) Céline Devaux,  koji je osvojio nagradu César za najbolji kratkometražni animirani film u 2016. godini.

Ne smijemo zaboraviti ni brojne francuske koprodukcije !

Ovom će prilikom Francuski institut ustupiti svoj prostor Zagreb film festivalu za potrebe press službe i akreditiranja novinara. 

Program potražite ovdje : http://zff.hr/en/