JEDINSTVENA PRILIKA OKUSITI FRANCUSKU!

« Govoriti o kuhinji – o francuskoj kuhinji  – znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i zadovoljstvu »  Alain Ducasse (kum projekta Goût de / Good France)

Četvrto izdanje događanja Goût de / Good France okupit će le 21. ožujka 2018. više od 2 000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje « dobre trpeze » svojih suvremenika i cijelog planeta. 

U 1912. godini Auguste Escoffier inicirao je « Epikurejske večere » : isti meni poslužen isti dan, u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Uspostavljen na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja,  projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta. Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. nakon što je «Francuski gastronomski obrok » upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.

Svi su chefovi pozvani da sudjeluju u  ovom svečanom događanju, a mogu se kandidirati na stranici Goût de / Good France do 31. siječnja 2018 : http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register. Svaki predloženi menu trebao bi odražavati način kuhanja koji sadrži manje masnoće, šećera i soli, brine o « dobroj hrani » i okolišu koristeći puno povrća i žitarica.

Goût de/ Good France bit će popraćen medijskom promidžbom na međunarodnom planu što će omogućiti svim chefovima koji sudjeluju da valoriziraju svoju kuhinju i svoje umijeće diljem svijeta uz aktivnu potporu francuskih veleposlanstava,  agencije za turistički razvoj Francuske « Atout France » i medijskih partnera France Media Monde, TV5 Monde, JC Decaux. Nakon tri uspješna izdanja, uz sve brojnije sudjelovanje hrvatskih restorana, ovo 4. izdanje bit će posvećeno valorizaciji francuskih vina i pjenušaca sa željom da se događanje uvrsti  u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća degustacija vina i/ili sireva na svijetu.