Školska razmjena: srednjoškolci zagrebačke IV. gimnazije u Parizu!

Učenici dvojezičnog hrvatsko-francuskog programa zagrebačke IV. gimnazije upoznali su svoje kolege iz Gimnazije Janson de Sailly. Bila je to jedinstvena prilika otkriti Pariz na francuskom!

Već četiri godine dvojezični hrvatsko-francuski program zagrebačke IV. gimnazije  surađuje s francuskom gimnazijom Janson de Sailly u području povijesti umjetnosti budući da taj predmet hrvatski srednjoškolci uče na francuskom.

Od 13. do 19. listopada hrvatski učenici boravili su u Parizu i upoznali svoje kolege, a potporu putovanju pružili su među ostalima Veleposlanstvo Francuske u Hrvatskoj i Francuski institut u Hrvatskoj!

U pratnji profesorica Spomenke Šabić i Petre Cukrov Ćurčija, sudjelovali su u bogatom programu aktivnosti i susreta koje je za njih organizirala njihova francuska kolegica Véronique Jan.

Boravak u obiteljima i razmjena između mladih bili su obogaćenii brojnim posjetama : Muzeju moderne umjetnosti u Parizu, kući i vrtovima Claudea Moneta u Givernyu, dvorcu Versailles pa čak i sjedištu UNESCO-a u Parizu!

Čestitamo ustanovama i profesorima na ovoj lijepoj inicijativi.