Radionice Francuskog instituta

Srdačni i kreativni sastanci u vašem domu! #CultureChezNous

Tijekom cijele godine Francuski institut u Hrvatskoj nudi vam program umjetničkih, kulturnih i jezičnih radionica kako biste istražili francuske i frankofonske kulture, sanjali, stvarali i dijelili.

U ovim teškim i neuobičajenim vremenima u kojima solidarnost iskazujemo ostajući doma, Francuski institut poziva vas da nastavite pratiti animacije i online radionice: više nego ikad prije, dopustite nam da zajedno osmislimo našu radoznalost, kreativnost i želju za učenjem!

Uz ovaj novi program besplatnih online radionica, mladi i stari provest će ugodne trenutke po svom ukusu i održati svoje veze s Francuskim institutom i njegovom građom.

KONVERZACIJSKE RADIONICE

Želite li usavršiti vaš francuski?

Konverzacijska radionica «Na naslovnici!» stvorena je za vas: svake srijede u 17h30 tijekom izolacije pridružite se Noémie i na francuskom razgovarajte o aktualnim temama, nekoj knjizi ili videu… o svemu osim o koronavirusu! Cilj je prije svega pedagoški: mobilizirati i koristiti vaše znanje francuskog jezika u ugodnom okruženju koristeći konstruktivnu pomoć voditeljice. Cilj je i druženje: održati našu frankofonsku vezu govoreći o raznim temama koje pobuđuju naše zanimanje i potiču nas na razmišljanje.

Preporučena razina od B1 

Kako sudjelovati? 

Pošaljite vaše ime, prezime i grad prebivališta na adresu: radionice@institutfrancais.hr.

Primit ćete poveznicu Zoom koja će vam omogućiti ulaz u virtualnu dvoranu radionice! Broj sudionika je ograničen: prijavite se brzo! 

Nikad niste koristili Zoom? Nema problema, navedite to kod prijave, a zaposlenici Francuskog instituta poslat će vam kratka uputstva za korištenje i bit će vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja!

Preporuka za online sadržaje: Culturethèque! Platforma okuplja više od 70.000  dokumenata za čitanje, slušanje, i gledanje, a ulaz je besplatan, uz prijavu, do 30. svibnja.  Sve informacije potražite ovdje.

PETNAEST MINUTA PRIČE 

Sanjate o trenutku opuštanja s vašim djetetom?

Francuski institut predlaže vam obiteljski sastanak dvaput tjedno: čitanje na francuskom bajki, knjiga za mlade, kratkih priča, kamishibai za mladu publiku uživo s Facebooka!

  • Kako bismo tjedan započeli s nježnošću i poezijom poslušajte svakog ponedjeljka u 18h « Petnaest minuta priče » : Hugues će vam ispričati jednu priču iz njegove osobne kolekcije. 
  • Za početak vikenda u dobrom raspoloženju poslušajte svakog petka u 18h «Petnaest minuta priče digitalno» s Noémie. Ovaj će trenutak biti i prilika otkriti svo bogatstvo kolekcija Culturethèque!

Kako sudjelovati? 

Slijedite Facebook stranicu Francuskog instituta u Hrvatskoj! 

Bojite se da ćete propustiti jedno čitanje? Pošaljite elektroničkom poštom vaše ime, prezime i grad prebivališta na adresu radionice@institutfrancais.hr, a u predmet upišite: « Conte – annonce lecture » : na taj ćemo vam način poslati e-mailom podsjetnik prije svakog događanja.

IZAZOV STRIPA

Želite li razviti vašu kreativnost? 

#DéfiBD  oduševit će i male i velike! Princip je jednostavan: svakog tjedna autor stripa Tihomir Tico Tikulin nacrtat će početak table stripa i…na vama je da ju dovršite! Izazov je višestruki: zamislit ćete i nacrtati nastavak priče u zadnim okvirima, a napisat ćete i kontekst te dijaloge u oblačićima (na francuskom, hrvatskom ili mješajući dva jezika!). 

Kad ste zadovoljni svojim radom objavite ga u komentaru Facebook objave nagradne igre!

Ocjenjivački sud koji se sastoji od umjenika Tihomira Tice Tikulina i tima Francuskog instituta svaki će tjedan izabrati najomiljeniju tablu! Autor table dobit će poklon po izboru: godišnju članarinu za portal Culturethèque ili besplatno sudjelovanje u jednoj radionici stripa od rujna.

Kako sudjelovati?

Slijedite Facebook stranicu Francuskog instituta u Hrvatskoj! 

Bojite se da ćete propoustiti objavljivanje nagradne igre? Pošaljite elektroničkom poštom vaše ime, prezime i grad prebivališta na adresu radionice@institutfrancais.hr, a u predmet upišite: « #DéfiBD – annonce lancement »  na taj ćemo vam način poslati e-mailom podsjetnik o objavi nagradne igre.

Nemate Facebook profil za objavljivanje vaših radova? Pošaljite ga elektroničkom poštom na adresu radionice@institutfrancais.hr, a u predmet upišite:«#DéfiBD – production à publier» te navedite ime i prezime sudionika: mi ćemo ga za vas objaviti u komentaru. 

Pravila nagradne igre #DéfiBD dostupna su ovdje.

Imate pitanja vezana uz program aktivnosti? 

Pišite nam na radionice@institutfrancais.hr, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku. 

Želite li sve znati o aktualnostima Francuskog instituta u Hrvatskoj? 

Možete se prijaviti na naš newsletter klikom ovdje (na dnu stranice), slijediti našu Facebook stranicu i naš Instagram. 

Francuski institut će vas redovito izvještavati o građi besplatno dostupnoj online, predlagat će vam izložbe i aktivnosti: kako ništa ne biste propustili slijedite hashtag #frankofonijauvasemdomu.