Radionica virtualne stvarnosti : Otkrivanje francuske povijesne baštine

Francuski institut, Preradovićeva 5

Četvrtak 16. listopada u 18 sati

Petak 17. listopada u 18 sati 

 

U sklopu projekta “Digitalni studeni” Francuski institut u Hrvatskoj poziva vas na ekskluzivnu radionicu u suradnji sa studiom Gamechuck: jedinstveno uranjanje u francusku baštinu, kao da ste tamo na licu mjesta… zahvaljujući virtualnoj stvarnosti!

Iznimno kulturno, povijesno i digitalno putovanje!

Očekuju vas mnoga imerzivna iskustva:

“Pariz, iza kulisa”, jedinstveno istraživanje amblematičnih pariških spomenika: Opéra Garnier, crkva Saint Eustache, Gradska vijećnica, Eiffelov toranj, Rijeka Seine, Muzej d’Orsay.

“Oči u oči s Mona Lisom”: otkrijte slavnu Mona Lisu kakvu nikada niste vidjeli… Ovo iskustvo otkriva najnovija znanstvena istraživanja koja se tiču ​​umjetničke inovacije Leonarda da Vincija i njegovih slikarskih tehnika, kroz iznimnu vizualizaciju u virtualnoj stvarnosti.

“Claude Monet, Opsjednutost lopočima”: Zaronite u vrtove Givernyja, dom i studio velikog umjetnika te uđite u samo srce slikanja ovog jedinstvenog djela.

– “Katedrala Notre-Dame u Parizu: putovanje u prošlost”: Ovaj posjet nudi priliku da otkrijete katedralu s različitih točaka gledišta, od kojih su neke fizički nedostupne javnosti, a završava spektakularnim putovanjem balonom iznad njezinih lukova u živahni Pariz s kraja 18. stoljeća, a sve uz zvuke Bachove fantazije.

“Spilja Chauvet, u zoru umjetnosti”: spilja Chauvet, koja se smatra jednim od prvih remek-djela našeg čovječanstva, nastala je u departmanu Ardèche prije 36 000 godina i sadrži više od 1000 crteža koji ukrašavaju njezine zidove. U društvu glumice Cécile de France dođite i upoznajte naše prapovijesne pretke i bajkovitu baštinu koju su ostavili.

Trajanje:  oko 1h15

Preporučena dob : od 14 godina

Jezik: Sadržaji na francuskom. Radionica na hrvatskom i engleskom.

BESPLATNO

Prijave: lise.darnige@institutfrancais.hr

Digitalni studeni, događaj koji podržava Francuski institut u Parizu.

Radionice virtualne stvarnosti u suradnji s hrvatskim studiom Gamechuck.