Plesna predstava: Never Twenty One, Smaïl Kanouté

Koreograf Smaïl Kanouté, Compagnie Vivons (FR/ML)

Petak 17. studenog 2023. u 19h30, KUC Travno

Ulaznice u prodaji od 10. studenog.

Tjedan suvremenog plesa završava svoju 40. tu sezonu sa predstavom Never Twenty One francuskog koreografa porijeklom iz Malija, Smaïl Kanoutéa.

Never Twenty One, stapajući raznolike plesne stilove od krumpa do wavea, do passinhe,  baille funka, suvremenog plesa  do  šamanizma tipičnog za tradicionalne kulture afričkog kontinenta,  predstava svjedoči i odaje počast žrtvama recentnih oružanih napada na crno pučanstvo na ulicama New Yorka, u favelama Rio de Janeira i u  Sowetu. U trenutku jačanja globalnog antagonizma, predstava iako utemeljena na specifičnim događanjima, doseže globalno značenje. Ova jadikovka, je ujedno i oda životu; predstava je  protest protiv nasilja i poziv na mir.

Predstavom Never Twenty One koreograf Smaïl Kanouté  preuzima hashtag #Never21 koji označava smrt bezbroj crnih mladića koji su svoje živote izgubili uslijed oružanog nasilja, ne navršivši 21. godinu života.

Rođen 1986., Smaïl Kanouté je francusko-malijski grafički dizajner, plesač, koreograf. Živi i djeluje u Parizu. Surađuje sa brojnim umjetnicima iz drugih disciplina, a nedavno je radio i  sa modnim dizajnerom Xuly Bet; nastupao je u djelima redatelja i koreografa poput: Raphaelle Delauneya, Radhouane El Meddeba. Surađivao je i sa umjetnikom Philippe Baudelocque, te sa autorom Tino Sehgalom povodom izložbe These Associations 2016., u Palais de Tokyo.

Dodatne informacije: www.danceweekfestival.com