Okrugli stol: Interaktivna empatija

Državljanstvo i pripovijedanje u video igrama

Četvrtak, 11. travnja u 11h30, Reboot develop blue Dubrovnik 2019.

Sudionici:

  • Renaud Charpentier (FR)
  • Andrej Kovačević (HR)
  • Hendrik Lesser (DE)
  • Anne Toole (USA)

Moderator: Srđan Laterza

Imaju li igre moć da promijene svijet povećanjem empatije među svjetskom publikom?

Igre koje se bave ozbiljnim društvenim problemima imaju moć potaknuti empatiju igrača dopuštajući im da osjete svijet sa stajališta autsajdera. Kao najživlji medij, igre također mijenjaju naš svakodnevni život utječući na ekonomiju, pripovijedanje i kulturu. Okupili smo panel stručnjaka iz industrije, od neovisnih do AAA studija, kako bismo istražili važnost interaktivno pričanih priča i razgovarali o tome kako igre oblikuju naše narative.

Okrugli stol dio je projekta koji će u 2019. godini razviti Goethe-Institut Kroatien i Francuski institut u Hrvatskoj, u okviru Francusko-njemačkog kulturnog fonda. Cilj mu je podizanje svijesti o važnosti državljanstva i uzajamnog razumijevanja kroz razvoj posvećenih video igara. Planirane aktivnosti bit će usmjerene na poboljšanje vještina pisanja među studentima i mladim profesionalcima. Cilj je uključiti široku i obnovljenu publiku u teme vezane uz državljanstvo.

Francusko-njemački kulturni fond osnovan je 2003. kako bi obilježio 40. obljetnicu Elizejskih ugovora. Ovaj program pokazuje želju Francuske i Njemačke da ojačaju svoju suradnju u području kulture, podržavajući projekte koje provode nacionalni kulturni instituti i kulturni uredi veleposlanstava, u bliskoj suradnji s lokalnim kulturnim čimbenicima.