Multimedijalna izložba međunarodne suradnje Zagreb – Pariz GRADOVI – TRANSMISIJA

„Gradovi – Transmisija“ je 6. multimedijalna izložba međunarodne suradnje sa umjetnicima iz Pariza (2013. – 2018.). Manifestacija se održava na dvije lokacije: u galeriji „Kurija“, Muzej Prigorja, Sesvete i u Francuskom institutu, Zagreb.

Na međunarodnoj multimedijalnoj izložbi „Gradovi – Transmisija“ 2018. sudjeluju umjetnici iz Zagreba i Pariza: Nina Iris Bešlić, Anthony Chatain, Marie Dekerle,  Zvjezdana Jembrih, Renata Ladović Meštrović, Vesna Šantak i Erika Šmider.

Naglasak projekta „Gradovi – Transmisija“ je na komunikaciji, razmjeni informacija između gradova i mjesta, umjetnika i publike, propitivanje onoga što definira urbani puls grada iz prošlosti do sadašnjosti. Istraživanje onoga što određuje urbanu kulturu kroz zbir tradicionalnog i suvremenog. Ovogodišnji projekt propituje i socijalne odnose u mjestu gdje umjetnik živi kroz objektivne i subjektivne doživljaje.

Zanimljivost izložbe „Gradovi – Transmisija“ je komunikacija / transmisija između umjetnika i publike. U Muzeju Prigorja, Sesvete izložba se nalazi u galeriji „Kurija“, ali i u vanjskom prostoru, u formi likovnih intervencija. Na taj način se urbani prostor prenamjenjuje u likovno / umjetnički prostor, te ističe važnost međusobnih utjecaja čovjeka i društva, komunikacije umjetnika i publike. Francuski institut svojim izložbenim prostorom također ostvaruje komunikaciju s publikom, jer je izložba postavljena u izlogu. Kroz izlog se povezuje interijer „Medijateke“ i eksterijer urbanog prostora, ostvarujući komunikaciju umjetničkih radova sa publikom svih uzrasta i različitih interesa.

Otvorenje izložbe u galeriji „Kurija“, Muzej Sesvete je 12.9.2018. u 19 sati, izložba je otvorena  do 29. rujna 2018.

Otvorenje izložbe u Francuskom institutu je  17.9.2018. također u 19 sati, a izložba je otvorena do 28. rujna 2018