Kino klub – prosinac

Kino klub Francuskog instituta u Hrvatskoj nezaobilazno je mjesto susreta filmofila i frankofila. Ovaj mjesec otkrijte posebni program “Božićni filmovi” s romatičnom komedijom “Fragile” koja se odvija u srcu južne Francuske. Mali kino klub nudi za djecu dva kratkometražna animirana filma koji se ekskluzivno mogu vidjeti samo u Francuskom institutu : meksičku priču “Louise et la légende du serpent à plumes” i bretonsku priču “Moules-frites”.

Filmovi na francuskom s engleskim titlovima.

  • Fragile : 

Četvrtak, 14. prosinca u 17 sati

Subota, 16. prosinca u 12 sati 

Romantična komedija Emme Benestan (2021) – 1h40

Az radi za uzgajivača kamenica u Sèteu. Kamenice zna napamet, otvara ih na stotine. U jednoj od njih Az odlučuje sakriti prsten kako bi zaprosio svoju djevojku Jess. Ona ne kaže da. Srećom, njegova skupina prijatelja spremna je učiniti sve kako bi mu pomogla da izdigne glavu iznad vode.

Besplatno za članove medijateke, 2€ za ostale

__

Mali kino klub 

  • Louise et la légende du serpent à plumes

Subota, 2. prosinca u 11:30 sati

Četvrtak, 21. prosinca u 17 sati

Fantastični kratkometražni animirani film Hefanga Weija (2021.) – 27 min

Devetogodišnja Louise upravo se preselila u Meksiko. Kad njezin voljeni gušter Kéza pobjegne na ulice grada, Louise ga krene tražiti i upozna Artura. U društvu hrvača Diega, dvoje djece progonit će Kézu i dopustiti mu da se reinkarnira u meksičkog boga…

  • Moules-frites

Subota, 9. prosinca u 11:30 sati

Četvrtak, 21. prosinca u 17 sati
Kratkometražni animirani film Nicolasa Hua (2021) – 26min

Devetogodišnja Noée dolazi se pridružiti svojoj majci na bretonskom otoku Benac’h. Otkriva da se na otoku svi poznaju i da svi idu na jedrenje. I to je privlači! Osim što joj majka ne može priuštiti upis u jedriličarski klub.

Mali kino klub besplatan je za sve.

Za vašu informaciju, prije projekcija malog kino kluba, održavat će se radionice Vrijeme je za priču.