Hervé Le Tellier na Festivalu svjetske književnosti

Francuski institut s Festivalom svjetske književnosti u Zagrebu, sa zadovoljstvom poziva Hervéa Le Telliera, velikog autora suvremene francuske književnosti i dobitnika Goncourtove nagrade (2020.) za roman Anomalija, objavljen u nakladi Goncourt.

Susreti s Hervéom Le Tellierom

Srijeda 6. rujna u 16 sati, Francuski institut, Preradovićeva 5

Susret francuskog autora Hervéa Le Telliera (Anomalija, naklada Gallimard, nagrada Goncourt 2020.) i frankofonih srednjoškolaca.

Samo za učenike.

Četvrtak 7. rujna u 18 sati, Zagrebačko kazalište mladih, Dvorana Istra, Teslina 7

Cijena ulaznica : 6,99 euros, kupite ih online

Jeste li već odlučili kamo idući put letite avionom? Možda u New York, kao likovi nevjerojatnog romana Anomalija (Fraktura, 2022.; prevela Ursula Burger) francuskog pisca Hervéa Le Telliera? Na Razotkrivanju upoznajte najveću francusku književnu zvijezdu, autora milijunskog bestselera, romana koji nitko nije mogao predvidjeti, a koji je osvojio prestižnu nagradu Prix Goncourt 2020. i srca publike diljem svijeta! Anomalija je iznimno inteligentan, bridak i zabavan roman o tome što se događa kada u avionsku luku u razmaku od nekoliko mjeseci slete dva identična aviona s identičnom posadom i putnicima. Što će učiniti vlade, a što putnici? I kako nastaviti život sa svojim identičnim dvojnikom na zemlji? Roman Hervéa Le Telliera putovanje je na koje se isplati ukrcati, a autor ime koje se ovog kasnog ljeta itekako isplati čuti!

S Hervéom Le Tellierom razgovarat će urednica i književna prevoditeljica Ursula Burger, a razgovor će pratiti simultani prijevod.

Hervé Le Tellier je književnik, novinar, matematičar i učitelj. Član je grupe Oulipo od 1992. godine i jedan od Papousa poznate radijske emisije France Culture. Objavio je petnaest knjiga priča, eseja i romana. Za roman Anomalija dobio je prestižnu nagradu Goncourt 2020.

Cijeli program festivala potražite ovdje.