Gaëlle Josse i Frédéric Beigbeder gosti su Festivala svjetske književnosti

U svojem šestom izdanju Festival svjetske književnosti, glavni jesenski književni sastanak i značajni partner Francuskog instituta u Hrvatskoj, organizira nam bogat i raznolik program s naglaskom na svjetsku književnost. Francusku književnu scenu predstavit će Gaëlle Josse i Frédéric Beigbeder. Dođite ih susresti! 

Susret s Gaëlle Josse 4. rujna u 19h30 u kinu Europa (dvorana Müller)

Vodi Ursula Burger, prevoditeljica knjige Posljednji čuvar Ellis Islanda 

Romani Gaëlle Josse, koja je bila pjesnikinja prije nego što je postala romanospisateljica, redovito su nagrađivani. U 2015. Gaëlle Josse je dobila Nagradu za književnost Europske Unije za svoj roman  Posljednji čuvar Ellis Islanda  (Noir sur Blanc, 2014.), koji je preveden i na hrvatski. John Mitchell, ravnatelj centra Ellis Islanda, kroz koji su od 1892. morali proći svi useljenici iz Europe, a koji se sad zatvara, piše dnevnik o sjećanjima koja ga progone.

Susret s Frédéricom Beigbederom 8. rujna u 21h u velikoj dvorani kina Europa (ulaz se naplaćuje20/10 HRK)

Vodi Ivica Ivanišević, pisac, novinar i književni kritičar

Vrlo poznat u Hrvatskoj Frédérica Beigbeder je vrlo svestrana ličnost – pisac, književni kritičar, novinar, redatelj –  a brojni njegovi romani već su prevedeni na hrvatski. Originalna kombinacija humora, autoironije i istančanog stila učinila ga je jednom od najvećih svjetskih književnih zvijezda.  U novom romanu Život bez kraja Beigbeder, na sebi svojstven način, piše o strahu od smrti i o tome što bi sve čovjek bio spreman učiniti da dosegne besmrtnost…

2.9. – 8.9. ZAGREB / SPLIT