Frankofonija: Masterclass sa šminkerom Rafaëlom Pitom

Petak 13. ožujka 2020. od 18h30 do 21h15, Francuski institut, Preradovićeva 5

POPUNJENO!

U okviru Mjeseca Frankofonije 2020. Francusko veleposlanstvo i Francuski institut u Hrvatskoj sa zadovoljstvom ugošćuju kubansko-američkog modnog šminkera Rafaëla Pitu.

Slavni frankofoni i frankofilni šminker zakazuje vam sastanak u Francuskom institutu u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, u petak 13. ožujka 2020. od 18h30 do 20h30 na dvije demonstracije profesionalnog modnog šminkanja. Rafaël Pita govorit će na francuskom i engleskom.

Rođen u Havani na Kubi, a odrastao u New Yorku, Rafaël Pita, nastanio se u Parizu 1999. godine gdje je nastavio karijeru modnog šminkera.

Uskoro je imao priliku pridružiti se šminkerskom timu Toma PECHEUXA i Linde CANTELLO tijekom fashion week-a u New Yorku, Milanu i Parizu. Nakon jedva tri godine karijere u Sjedinjenim Državama angažiran je kao šef šminkerskog kabineta kuće Pierre Balmain za visoku modu pod ravnanjem Oscara de la Rente i Andréa Leona Talleya.

Nakon selidbe u Pariz povećava broj klijenata nudeći svoj talent modnim kreatorima poput Moschina, Thierrya Müglera ili Michela Kleina. Najveći modni fotografi poput Patricka Demarcheliera, Jean-Baptistea Modinoa ili Ellen Von Unwerth zovu ga da zajedno rade za međunarodne naklade brojnih modnih časopisa:  GLAMOUR, VOGUE, HARPER’S BAZAAR, ELLE, FIGARO MADAME ili VANITY FAIR. Također je sudjelovao u različitim promotivnim kampanjama poput Parfemi Paco Rabanne ; Jean-Paul Gaultier Jean’s i naočale, Orlane Pariz. Angažirale su ga i kozmetičke marke NARS, Shiseido, Lancôme, Helena Rubinstein, L’Oréal za promociju i/ili razvoj njihovih proizvoda.

Šminka zvijezde poput Sofije Coppole, Keire Knightly, Kirsten Dunst, Sophie Marceau, Virginie Ledoyen i mnoge druge.

Ako želite sudjelovati prijavite se na mail sanja.hoic@diplomatie.gouv.fr i napišite u predmet maila: PITA2020.

SONIC Models

Modeli: 1. masterclass – Jana Jancikovic,  2. masterclass – Anja Ožanić iz agencije SONIC Models

www.rafaelpitamua.com