Flesh- Franck VIGROUX – Cie d’Autres Cordes

Zvučni vizualni performans u okviru projekta “Digitalni rendez-vous” u suradnji s Tjedanom suvremenog plesa

Četvrtak 29. listopada u 20h, Kulturni centar Travno, Ul. Božidara Magovca 17

14+  / Ulaznice su u prodaji na mojekarte.hr.

Auto skreće sa ceste u ponor gdje ponire u čudnovatu, suludu izvanvremensku dimenziju. Postupno, topografiju prostora razotkriva mjesto u kojem se  stapaju  zbilja i snovi.

Crpeći inspiraciju iz svijeta engleskog pisca J.G. Ballarda (autora knjiga Crash i Concrete Island) te iz vlastitog iskustva saobraćajne nesreće, FLESH istražuje specifičan trenutak koji slijed poslije šoka, kratki trenutak u kojem vrijeme kao da stane i kao da se širi. Trenutak kada se misli izdvoje od tijela, i postajemo svjedoci panoramske vizije surealne scene.

Na razmeđu elektronske opere i audovizualnog iskustva, FLESH je i mjuzikl i vizualno djelo, ali je po strukturi i izvedbi svakako i predstava utemeljena u pokretu i plesu na vrlo jedinstven način, to je i pokretna slika čije se značenje razotkriva u iskustvu i kroz emocije koje potiče.

Franck Vigroux jedan je od rijetkih umjetnika koji ostvaruje podjednaku uspješnost kao redatetlj, koreograf i kompozitor. Kao kompozitor i izvođač posjeduje zadivljujuću sposobnost da proizvodi vrlo veliki raspon zvukova od elektroakustike, do industrijskih šumova, do suvremenih kompozicija te eksperimentalne elektronske glazbe. Nastupao je sa brojnim međunarodno priznatim glazbenicima poput: Mike Vainio (Pan Sonic), Reinhold Friedl, Elliott Sharp, JoeyBaron, Zeena Parkins, Ars nova ensemble instrumental.

Vigrouxov jedinstveni  izraz proističe iz njegova umjetničkog pristupa kojim objedinjuje nove medije i izvedbene umjetnosti. Od 2009. godine stvara transdisciplinarne predstave te surađuje sa produkcijskom organizacijom Compagnie D’autres Cordes, koja je posvećena digitalnoj vizualnoj i audiovizualnoj umjetnosti i izvedbenim umjetnostima. Radovi su mu prezentirani diljem svijeta i redovito sudjeluje u brojnim medjunarodnim festivalima:  http://www.franckvigroux.com

Sa sjedištem u Francuskoj, Cie d’Autres Cordes je organizacija posvećena produkciji i promociji nove glazbe kao i transdisciplinarnim projektima unutar kojih prevladava suvremena estetika u kojoj zvukovna umjetnost, eksperimentalnost, suvremeni izričaj, ulazi u dijalog sa improvizacijom, novim kazališnim pismom, multimedijom i plesom.

Franck Vigroux: režija, koncepcija, glazba

Kurt d’Haeseleer: video kreacija

Myriam Gourfink: suradnja u koreografiji

Azusa Takeuchi et Céline Debyser: ples

Perrine Cado: svjetlo

Olivier Ratsi: suradnja u video kreaciji (grafičke slike)

Carlos Duarte: koncepcija scenografije

Jérôme Bouchet i Samuel Herbreteau: tehnika

Atelier Darwin: kostimi

Michel Simonot: savjetnik za dramaturgiju

Produkcija: Cie d’autres cordes

Koprodukcija: Théâtre l’Empreinte Brive/Tulle, Césaré CNCM Reims, La Muse en circuit CNCM Alfortville, Festival Aujourd’hui Musiques de l’Archipel, SN de Perpignan

Uz potporu: biennale Nemo/Arcadi Île-de-France, de l’ADAMI du DICREAM et de la SPEDIDAM

Rezidencijalni boravak: Espace des Anges Mende, Humain trop humain CDN Montpellier, Festival Aujourd’hui Musiques de l’Archipel, SN de Perpignan, Anis Gras Arcueil, Théâtre l’Empreinte Brive/Tulle.

Cie D’Autres Cordes dobiva potporu od regije i DRAC Occitanie prema sporazumu.

Gostovanje je realizirano kroz program Teatroskop, program kojeg provode Francuski Institut, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za Europu i vanjske poslove Francuske Republike.  

#NovembreNumerique