Rendez-vous Digitalni studeni #5: Jean Geoffroy u Zagrebu

Od 25. studenog do 2. prosinca 2022.

Radionica za široku publiku: 25. studenog od 18h30 do 20h00, Francuski institut 

Koncert: 2. prosinca u 19h, Muzička akademija

U okviru ovog novog izdanja Digitalnog rendez-vousa, Francuski institut u Hrvatskoj i Muzička akademija u Zagrebu pozivaju na rezidencijalni boravak od 25. studenog do 2. prosinca  glazbenika i istraživača Jeana Geoffroya koji će ostvariti obrazovne i participativne projekte.

Sadržaj ovih programa organiziran je oko uređaja “Light Wall System” koji je Jean Goeffroy dizajnirao i testirao s Christopheom Lebretonom u laboratoriju “Lisilog”. Riječ je o sučelju izvorno dizajniranom za pozornicu, koje omogućuje izvođaču da proizvodi zvukove zahvaljujući pokretima svoga tijela kroz svjetlosni snop te da svira, u pravom smislu riječi, intuitivno i urođeno u svjetlu: svira zvukove kakve bi netko mogao naslikati rukama na platnu.

U središtu ovog projekta je  majstorska radionica za  studente Muzičke akademije pod vodstvom Jeana Geoffroya o korištenju ovog uređaja na pozornici, čiji će rezultat biti koncertni program koji će se održati u petak 29. listopada. Format ovog koncerta omogućit će publici da aktivno sudjeluje u koncertu!

Kako bi svima omogućio da otkriju ovaj sustav i okušaju se u kompoziciji, Jean Geoffroy predlaže radionice za široku publiku u Francuskom institutu u petak 25. studenog od 18h30 do 20h (od 6 godina, na francuskom i na engleskom po potrebi, cijene: 40 kn (članovi) / 60 kn

Međunarodni solist, Jean Geoffroy, već 30 godina vodi vlastitu karijeru glazbenika istraživača. Pozivan na najveće festivale diljem svijeta, također predaje na Visokom nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Lyonu. Godine 2004. kreirao je “Light Music” Thierryja de Meya. Od tada je nastavio istraživati ​​odnos pokret-zvuk i pitanje današnjeg mjesta izvođača.