Deep Down Tidal Tabite Rezaire na Festivalu Media Mediterranea

Video esej Deep Down Tidal bit će projiciran na fasadi Arheološkog muzeja Istre u Malom rimskom kazalištu u Puli razdoblju od 27. svibnja do 14. lipnja 2024.

Deep Down Tidal video je esej francusko-gvajanske umjetnice Tabite Rezaire koji istražuje oceanske dimenzije informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Ocean postaje sučelje za složeni i višestruki prostor razmjene informacija, dok se politički, kozmološki, duhovni i tehnološki narativi pojavljuju i ispiraju jedni preko drugih unutar složene infrastrukture onoga što danas nazivamo digitalnim kolonijalizmom.

Umjetnički rad Tabite Rezaire bit će predstavljen u okviru 26. Media Mediterranea festivala koji polazi od figura moreplovca_ke i kupača_ice jer se svaka od njih različito prilagođava i djeluje spram morskog okoliša. Dok moreplovci_ke plove s tehnologijom, u nadi da će im omogućiti sigurnu i preciznu plovidbu, kupači_ce znatno više ovise o gibanju vlastitih tijela. Polazeći od dvije figure novo izdanje festivala Media Mediterranea iscrtava fragmente mreže koja ih postavlja u odnos prema degradiranom morskom okolišu.

Projekt podržava Francuski institut. Suorganizator projekcija je Arheološki muzej Istre.

www.metamedia.hr