Animafest

Svjetski festival animiranog filma

Od 5. do 10.  lipnja 2023.

Francuska, sa svojom značajnom produkcijom animiranog filma, ponovno je široko zastupljena na Svjetskom festivalu animiranog filma Animafest Zagreb 2023. s velikim brojem filmova u selekciji te brojnim redateljima i gostujućim stručnjacima.

U sklopu Velikog natjecanja dugometražnog igranog filma bit će predstavljena 2 filma nastala u koprodukciji s Francuskom, i to filmovi “Slijepa vrba, usnula žena” Pierrea Földesa i “Ratovi jednoroga” Alberta Vázqueza.

U sklopu Velikog natjecanja kratkog filma, među ostalima otkrijte “PLSTC” Laena Sanchesa koji se bavi ekološkim problemima, “Čovječuljak” Aude Davida i Mikaëla Gaudina ili “Kao neka oporuka” Stephena Vuillemina koji govori o krađi identiteta .

U konkurenciji studentskog filma nalaze se i brojni zapaženi francuski filmovi poput “Slijedi me” Nilsa Balleydiera, “U plamenu” Francesca Lossa i “Kap vode” Selme el Maki…

Francuska animacija zastupljena je i u konkurenciji mladih s filmovima poput “Malo putovanje” Emily Worms, “Bježi, Alfrede!” » autora Célie Tisserant i Arnauda Demuyncka, «Veliko putovanje» Martina Bonnina ili “Bakini keksići” Fritsa Standaerta…

Francuska također sudjeluje u programu Svjetska panorama, u natjecanju VR animacije s filmom “All Unsaved Progress Will Be Lost” autorice Mélanie Courtinat te u programu posvećenom znanstvenoj fantastici u animaciji. U okviru festivala bit će organiziran i poseban program posvećen 100. obljetnici rođenja Waleriana Borowczyka.

Cijeli program potražite na http://www.animafest.hr/hr