Natječaj za Dan profesora u Hrvatskoj 2024.

Do 12. studenog 2024.

Uzmite svoje fotoaparate! Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatska udruga profesora francuskog jezika i njihovi obrazovni i frankofonski partneri u Hrvatskoj pozivaju vas da sudjelujete u velikom Foto natječaju za Dan profesora 2024.!

Snimite fotografiju koja prikazujete vas same ili vas u pratnji svojih učenika/studenata u situaciji inspiriranoj sportom i Olimpijskim igrama, koja uključuje referencu na Francusku ili francuski jezik. Fotografija također mora biti popraćena naslovom u obliku mota, slogana ili sportskog “ratnog pokliča”.

Natječaj je otvoren za sve odgojitelje i profesore francuskog jezika koji rade u Hrvatskoj, u lokalnom obrazovnom sustavu (dječji vrtići, osnovne škole i srednje škole), sveučilištima, udrugama (FLAM – francuski kao materinji jezik i Francuskim alijansama), školama jezika, francuskim i međunarodnim školama. U svakom slučaju, to mora biti individualna produkcija koju izvodi nastavnik/odgojitelj sam ili sa svojim učenicima, a ne grupa učitelja, škola ili organizacija. Fotografija mora biti snimljena tijekom 2024. godine. Sudionici moraju poslati svoju fotografiju e-poštom u digitalnom formatu u dobroj rezoluciji (.jpg, ili .png datoteka) na education@institutfrancais.hr do utorka, 12. studenoga do 23.59 sati, navodeći svoje prezime, ime, školsku ustanovu i grad u kojemu rade.

Pristigle fotografije bit će predmet izložbe u Francuskom institutu u Hrvatskoj.

Među nagradama koje možete osvojiti: edukativni resursi i igre za rad u učionici, pretplate na Zexperts FLE i časopis Le Français dans le Monde, članstva u Francuskom institutu u Hrvatskoj, knjige, romani, stripovi i puno drugih sjajnih darova koje nude naši frankofonski partneri!

Foto natječaj povodom Dana profesora francuskog u Hrvatskoj 2024