Happy Manif (paralelna stopala)

Šetnja vođena zvukom za školsku ili obiteljsku publiku, gdje se u prirodi priča o plesu

Utorak 15. listopada u  9h i u 11h, Varaždin – Park Vatroslava Jagića (Ulica Jurja Habdelića 6)

Happy Manif (paralelna stopala) očaravajuća je koreografska šetnja koja pogoduje stvaranju dobrog raspoloženja, riječ je o igri uloga u prirodnoj veličini. Za ovu kreaciju David Rolland surađuje s Valerijom Giugom, plesačicom trupe, kako bi stvorio “Happy Manif” posvećen koreografima, iz razdoblja od kraja 19. stoljeća do današnjih dana, koji su koristili prirodu kao izvor nadahnuća. Vođeni zvučnim zapisom koji se emitira kroz slušalice, kao i dvojicom plesača, sudionici će proputovati povijest plesa: od romantičnog baleta do suvremenih plesnih improvizacija, preko predstava pionira post-modernog doba, a sve to uz paralelna Stopala!

Koncepcija: David Rolland i Valeria Giuga

Interpretacija : David Rolland, Valeria Giuga, Marc Têtedoie, Benoît Canteteau, Elise Lerat, Fani Sarantari (koji se izmjenjuju)

Glazba i glazbena montaža: Roland Ravard

Kreacija: 21. i 22. siječnja 2016., Istres – Scènes & Cinés

Produkcija : association ipso facto danse

Partneri : DRAC des Pays de la Loire (aide à la compagnie conventionnée), Conseil Régional des Pays de la Loire, Conseil Départemental de Loire-Atlantique, Ville de Nantes, Institut français (za turneje u inozemstvu).

Uz potporu Teatroskopa i Francuskog instituta u Hrvatskoj.

David Rolland, koreograf i plesač, uspostavlja procese, često nazvane participativnima, kako bi gledatelj preusmjerio svoje oči, bilo da je riječ o društvenoj ulozi plesa (Čitatelji (kolektivna koreografija) – 2004.) ili pitanje interpretatora plesača (pozivanjem “ne-plesača” na pozornicu).

Od 2009. David Rolland vraća se frontalnim plesovima i nastavlja razvijati sustave vođenja za scenske izvođače, koji su ne-plesači (Jeste li vi? – 2009.) ili profesionalni plesači (Stranac u raju) – 2011).

Godine 2011. stvorio je Happy Manif, duhovitu koreografsku šetnju u urbanom okruženju, u kojoj publika nastupa vođena audio uputama koje prime kroz slušalice.

Krajem 2013. godine stvara svoj prvi solo, Penchez-vous sur mon berceau !, koreografski i kazališni autoportret.

Godine 2016. pokreće novi izazov s Circuitom, imerzivno putovanje za gledatelja.

Valeria Giuga, koreografkinja i plesačica, učila je klasični i moderni ples na Napuljskoj akademiji plesa, a zatim sudjeluje u naprednom tečaju grupe Aterballetto u Italiji.
Nastupa s Davidom Rollandom, Brunom Jaquinom, Benoitom Bradelom, Geisom Fontaine i Pierreom Cottreauom, Davidom Wampachom i Sylvainom Prunenecom.
2006. godine Valeria upoznaje pjesnikinju zvuka Anne-James Chaton koja joj daje priliku posuditi glas radijskoj predstavi Questio de Dido. Piše koreografiju Cabriolet, solo nastao 2009. u Point Ephémère.
Godine 2016. stvara HAS BEEN, niz predstava, a u 2017. predstavu SHE WAS DANCING te je nositelj projekt ZOO u 2018. Surađuje sa suvremenim autorima i pjesnicima Jean-Michelom Espitallierom i Anne-James Chaton.