Koncert francuske pjevačice Pomme na Svjetskom danu glazbe u Splitu uz gošću Anu Opačak

Četvrtak 21. lipnja 2018. – u 18h30 – vrt Galerije Meštrović

Dvadesetdvogodišnja Claire Pommet, umjetničkog imena Pomme, piše, sklada i pjeva. Pod utjecajem Barbare, Kate Nash, Cœur de Pirate, Alison Krauss i  Alele Diane, ova samouka glazbenica gradi svoj vlastiti repertoar. 2017. izlazi njen prvi album « A Peu Près », nakon što potpisuje ugovor s uglednom diskografskom kućom Polydor/Universal Music Group. S dirljivim tekstovima i odlučnim folk melodijama, Pomme je talent čiju karijeru treba pratiti!

Od 21. do 24. lipnja na turneji je u regiji.  Prije koncerata u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, Francuski institut u Hrvatskoj, u suradnji s Prokulturom- Split i Hrvatskom glazbenom uniijom (HGU), imat će zadovoljstvo ugostiti je 21. lipnja u Splitu povodom Svjetskog dana glazbe i u okviru ciklusa Umjetnost bez granica.

Ne propustite ovaj novi talent francuske šansone, čijem će koncertu predhoditi nastup hrvatske pjevačice Ane Opačak, voditeljice Kluba Prijatelja šansone i najpoznatije mlade interpretatorice francuskih šansona koja i u svojim autorskim pjesmama uspješno miješa elemente šansone, popa i jazza što je čini jednim od najzanimljivijih novih glazbenih imena.

Organizacija : Francuski institut; Prokultura – Split; HGU –  U suradnji s Muzejima Ivana Meštrovića

 

https://www.facebook.com/pommeofficial?fref=ts

https://twitter.com/Pommeofficial?lang=fr

https://instagram.com/pommeofficial/