Devet hrvatskih restorana sudjeluje u događanju Goût de France!

21. ožujka u restoranima i veleposlanstvima na pet kontinenata ponudit će se više od 1500 večera “na francuski način” kako bi se odala počast francuskoj gastronomiji. Na četiri strane svijeta odat će se priznanje živoj, otvorenoj i inovativnoj kuhinji i vrijednostima koje utjelovljuje poput dijeljenja i užitka.

Projekt Goût de / Good France organiziran je na inicijativu g. Alaina Ducassea te Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja.

Ministar vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Francuske, i chef Alain Ducasse predstavili su 28. siječnja 1500 restorana na pet kontinenata koji će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju događanja Goût de / Good France koje će se održati 21. ožujka 2016.
Nakon velikog uspjeha prvog izdanja željeli bi ovjekovječiti ovo događanje : svake godine na prvi dan proljeća 21. ožujka diljem svijeta slavit će se francuska gastronomija i njezine vrijednosti. Francuska diplomatska mreža također sudjeluje : ove godine 150 veleposlanika diljem svijeta organizirat će večeru na tu temu.
Dok trećina turista iz cijelog svijeta navodi gastronomiju i enologiju kao glavne motive njihova posjeta Francuskoj, događanje Goût de France slavi umijeće življenja « à la française » i domaće proizvode valorizirajući Francusku kao turističku destinaciju.

 

goutdefrance1

 

Ove godine 9 restorana diljem Hrvatske sudjeluje u ovom događanju:

- Zinfandel’s Restaurant, Hotel Esplanade, Zagreb (chef : Ana Grgić)
- Agava, Zagreb (chef : Belizar Miloš)
- Tač, Zagreb (chef : Vesna Miletić)
- Academia, Marija Bistrica (chef : Marko Futivić)
- Alfred Keller, Mali Lošinj (chef : Dalibor Karlović)
- Restoran Mala Hiža, Mačkovec, Čakovec (chef : Branimir Tomašić)
- Stara Loza, Dubrovnik (chef : Damir Šarić)
- Bugenvila, Cavtat (chef : Lukasz Widomski)

- Restoran club Waldinger,  Osijek (chef : Miroslav Sili)

Više informacija na : www.goodfrance.com

 

 

Francuska je kolijevka gastronomije , a Francuzi znaju u čemu valja spravljati hranu kako bi istaknuli sve najbolje iz namirnica I kao ih servirati.
U tjednu francuske gastronomije od 21.3 – 26.3. posjetite dućan SOL I PAPAR u Varšavskoj 4 ili Vlaškoj 78 i uz popust od 10 % izaberite nešto od najboljih francuskih brandova:
De Buyer, Cristel, Revol, Staub, Cookut, Coucke, Peugeot, Laguiole…
Više na: www.solipapar.com/

sol i papar